Najin prvi GPS

Najin prvi GPS

Priznam – nisem tehnični tip človeka in res nikoli ne berem navodil, ki pridejo skupaj z vsemi aparati, ki jih človek kupi, dobi. Tudi leta 2007, ko sva kupila svoj prvi GPS bi se pri tem končalo, če seveda moja druga življenjska polovica ne bi bila čisto nasprotje meni. To pomeni, da najprej skrbno prebere navodila, sledi filanje baterij, počasi prižge GPS in potem korak za korakom razišče vse mogoče nastavitve. No tako je bilo takrat. In potem je med vsemi mrgolečimi informacijami in možnostmi uporabe, ki jih nudi ta mala multifunkcijska naprava, našel ikono – geocaching – geo – kaj? Iskanje zakladov? O čem ti to? Lepo te prosim! Kaj, kje?

Zakladi, tuki pri nas, kako ti to misliš? Ne se hecat, pirati so že vse pobral :).

Začela se je cela znanstvena fantastika in tisoč vprašanj okoli zakladov, ki naj bi se skrivali okoli nas. In to čisto za res.

Otroške pravljice o junakih, ki gredo na lov za zakladi so popolnoma oživeli. Nobenih dvoumnih vprašanj ni več – ZAKLADI SO in BODO!!

GPS prvi zakald 07

Jp, tukaj se je skrival

Prva škatlica

Prva škatlica

Notri pa?

Notri pa sledljivček. Kaj pa je to?

Vpisna knjižica oz. logbook, kamor vpišeš svojo najdbo

Vpisna knjižica oz. logbook, kamor vpišeš svojo najdbo

Najina menjava, ko še nisva imela nobenega sledljivčka za menjavo

Menjava za TB Luigi

Logiranje najdbe na www.geocaching.com, kjer se vse začne

Logiranje najdbe na www.geocaching.com, kjer se vse začne

12 novembra 2007, sva našla svoj prvi zaklad in tako uradno postala lovca na zaklade, geolovca, geokešerja, kešerja, oz. kar geobunklja.