IMG_9024Verjetno nisem edina, ki si ne predstavljam počitnic brez vsaj ene knjige, čeprav nisem ravno strastna bralka, a vem, da obstajajo ljudje, ki med počitnicami dobesedno prežvečijo pravo goro knjig. Natovorjeni odhajajo iz knjižnice na počitnice s knjigo v rokah. Sem pa zadnja leta opazila, da se vedno več ljudi poslužuje e-knjig, ki so verjetno zelo dobra razbremenitev naše poletne prtljage. Poleg tega prinašajo še druge dobre lastnosti kot npr. da e-knjigo lahko bere hkrati več oseb, so do okolja prijazne, saj zaradi njih niso posekali polovico gozda, da bi izdelali papir, besedilo lahko povečujemo/pomanjšujemo, iščemo po besedilu, si delamo opombe in še bi se našlo dobrih lastnosti.

Ker me je ženski firbec matral, sem po spletu malo pobrskala na temo geocachinga. Pri nas nekega pametnega in bogatega izbora ni, je pa zato veliko bolj obsežen izbor na Amazonu, največjemu svetovnemu založniku, kjer imajo bogato zbirko tako knjig v fizični obliki kot tudi e-knjig, na na temo geocachinga. Seveda ti angleščina ne sme delati preglavic, saj je večino knjig v angleščini.

Trije moje predlogi:

  1. če ste začetniki v geocachingu, potem boste verjetno za ceno enega piva našli največ informacij v knjigi: Geocaching_The Ultimate Beginners Guide
  2.  za ljubitelji geokešerskih ugank je tale knjiga MUST HAVE:How to Puzzle Cache
  3. za tiste, ki še tipajo, ali je to res hobij s katerim bi se radi ukvarjali, se lahko poistovetijo z osebnimi zgodbami, ki se pišejo s pomočjo GPSa – knjiga v kateri se pletejo zgodbe o avanturah, romantiki in še čem.Geocaching GreatPersonalStories

To so le trije moji hitri predlogi. Na Amazonu je preko 580 zadetkov na temo geocachinga. Knjige lahko preprosto kupite preko spleta. Na voljo imate knjige v fizični obliki s trdimi ali mehkimi platnicami, kot tudi e-knjige, t.i. Kindle, ki si jih z njihovim brezplačnim programom lahko prenesete na svoj računalnik, tablico ali mobitel.

Verjamem, da je poletje najlepši čas, da se človek s knjigo v roki odpelje daleč proč v domišljijski svet. Z geocachingom pa še do skritih kotičkov sveta z najlepšimi doživetji.