Poznate delček naše dežele, ki leži čisto na severovzhodu? Rečemo ji Goričko. Če še niste naredili izleta v glavo naše “kure”, potem je zadnji čas, da se odpravite in raziščete ta prečudoviti krajinski park. Tu stoji največji grad v Sloveniji, ki se nahaja v istoimenskem kraju. Medtem, ko bodo starši iskali skriti zaklad, se otroci lahko sprostijo na čudovitih lesenih igralih, ki so v izgradnji. Priporočamo tudi obisk Gradu.

Pa veste, da je pred 3 milijoni let na območju naselja Grad, bruhal zadnji vulkan na Slovenskem? Da bi podoživeli nastanek Gorička in se podali v sam krater vulkana, se morate obvezno odpraviti v Doživljajski park Vulkanija, kjer vam bo krtek Oli vse do potankosti razložil in to na zelo zanimiv, interaktiven način.

Po pravem doživetju vulkana, smo se odpravili še na prekmurski Triglav, 418 m visok Sotinski breg. S 17 m visokega razglednega stolpa smo uživali v pogledu na neokrnjeno naravo pod nami. Tu se 100{98c77334ac77cfc16ac789a0220edb552c7c455d3e194bbb2bed0850d31dc4ef} napolnijo pljuča in duša spočije.

Za romantike in uživače, sta na vrhu postavljena dva simpatična bungalova – Boter in Botra, kjer si lahko privoščite mirne počitnice s pogledom na Goričko.

“Pelji me še kdaj tja,
pod zvezdno nebo-
vse kar sva imela, 
gori je bilo…”

V. Kreslin

Nas pa je cesta vodila nazaj proti domu. Mimo izvira mineralne vode v Nuskovi, ki je po vsej verjetnosti ne bi našli, če ne bi bili del svetovne igre, geocaching. V stekleničke smo si nalili čiste mineralne vode in se prijetno utrujeni vrnili domov s še enega krasnega odkrivanja naše dežele.