Pred kratkim se je v naši vasi,  pojavilo skrivnostno strupeno drevo.  Okoli njega se namreč od torka dalje, zbirajo ljudje, ki nekaj merijo s čudnimi merilnimi napravami in brskajo okoli dreves, dokler ne najdejo »tistega« pravega. Po neuradnih informacijah naj bi bilo to drevo strupeno in ga lahko točno locirajo le ljudje, ki imajo v rokah posebne merilne naprave.

Da je stvar še toliko bolj zaskrbljujoča, se baje prvi lastnik, ki živi tik ob gozdičku, pridruži merilcem in se še dolgo pogovarjajo in razpravljajo o strupenem drevesu. Na samo lokacijo pa včasih pride še en SOSED, ki mu je situacija po vsej verjetnosti dobro poznana. Zaskrbljeni sosedje dogodek skrbno nadzorujejo in bodo o samem poteku dogodkov še naprej informirali ostale sosede.

IMG_6926Dragi prijatelji geokešerji, če vas bodo prebujajoča pomlad, toplo sonce in zdravilen čemaž, tudi vas poklicali v našo vas in naš čarobni gozdiček po čemažev zaklad, pa le prijazno pozdravite naše zaskrbljene sosede in jim namenite iskriv nasmeh.