Danes bi z vami rada podelila idejo kam z družino (predvsem majhnimi otroci) na enodnevno ali pa tudi večdnevno smučanje. Vsem znani smučarsko tekaški raj Pokljuka, namreč v svojem osrčju, čisto na koncu poti na Rudnem polju, skriva pravi zaklad – smučišče Pokljuka – Viševnik, ki ga veliko ljudi sploh ne pozna.Smučišče se nahaja nad vojaškim objektom Rudolfa Badjure in na vznožju hitro dostopnega dvatisočaka. Do njega pridete peš, skozi bogat smrekov gozd, po markirani poti, ki vodi na Viševnik. Avto pustite na urejenem, brezplačnem parkirnem prostoru nasproti vojašnice.

 

Smučišče ima dve vlečnici in je zelo lepo urejeno, odmaknjeno od vsega rompompoma in zelo primerno za otroke in družine. Na njem boste uživali v čistem in pristnem snegu. Cene smučarskih vozovnic so zelo ugodne in dostopne, glede na razmerje kolikokrat se človek lahko spusti po smučini, kjer ni skoraj nikogar.

Progi ob ugodnih vremenskih razmerah obratujeta od 9 – 16ih. Več informacij dobite na snežnem telefonu: +386 (0)45965 000 ali 111 ali na njihovi spletni strani.

Je pa na Pokljuki vedno lepo, še posebno, ko zapade “frišen” sneg, potem postane prava, pravcata zimska pravljica.